Információs szám
+36 20 274 0937
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    6720 Szeged, Arany János u. 7.

  • Levelezési cím
    6720 Szeged, Arany János u. 7.

  • Telefon
    0662676029

  • Fax
    0662676029

  • E-mail
    iroda@nexusalkusz.hu

  • Ügyvezető
    Rákos Tamás

  • Adószám
    11081186-1-06

  • Cégjegyzékszám
    0609003983

A TISZTA SZÍVVEL A HIVATALOS MAGYAR NEVEZÉS AZ OSCAR-RA
Utolsó módosítás: 2016.09.29
http://mnf.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=387:a-tiszta-szivvel-a-hivatalos-magyar-nevezes-az-oscar-ra&catid=35:hirek&Itemid=54
Az Oscar-díjra nevező bizottság 2016. augusztus 31-i ülésének döntése értelmében Magyarországot a 2016. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában Till Attila Tiszta szívvel című filmje képviseli.

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövőre 89. alkalommal átadandó Oscar-díjakra az idegennyelvű film kategóriában minden ország nevezhet egy filmet azok közül, amelyeket 2015. október 1. - 2016. szeptember 30. között mutattak be hazai moziforgalmazásban.

A magyar nevezettről döntő testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai – Havas Ágnes Filmalap igazgató, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos – mellett Novák Emil operatőr, a Magyar Filmakadémia elnöke, Petrányi Viktória producer és Ujj Mészáros Károly rendező-forgatókönyvíró vett részt idén.

Amerika leghíresebb filmes megmérettetésén az országok hivatalos nevezései (entry) közül az Amerikai Filmakadémia képviselői választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet (nominee), amelyek végül a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjért versenyre kelhetnek.
A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására február 26-án kerül majd sor a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Till Attila második játékfilmje, a Tiszta szívvel egy akció vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren nézték meg.
Tiszta szívvel nemzetközi premierje nagy siker volt júliusban a Karlovy Vary-i filmfesztiválon mind a jelentős külföldi filmkritikusok, mind a közönség körében, majd a palicsi filmverseny legnépszerűbb alkotásaként elnyerte a közönségdíjat.
Az Európai Filmakadémia (EFA) nemrég nyilvánosságra hozott 50 alkotásból álló Európai Filmdíjra nevezett filmek listáján egyetlen magyar alkotásként szerepel a Tiszta szívvel.
A Filmalap értékesítési részlege már világszerte több mint 10 területre eladta a Tiszta szívvel különböző forgalmazási jogait, köztük Törökország, Tajvan és Románia forgalmazóinak. Till Attila filmje külföldön legelőször a franciaországi mozikban lesz látható ősszel.
Minden jog fenntartva © 2013 Nexus Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2019.02.25