A FLASHMOS keretében frekventált budapesti mozikban - Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Palace Mammut, Művész – helyeznek el ruhagyűjtő mosógépeket, amelyekbe bárki beledobhatja azokat a jó állapotban lévő, kimosott ruháit, melyeket a nevelőintézetek kamasz lakóinak szán.

 

Horváth Lili A szerdai gyerek című első nagyjátékfilmjének főszereplője egy fiatal lány, Maja, aki megpróbálja a lehetetlent: önerőből kitörni kilátástalan élethelyzetéből. A nemzetközileg már elismert, rangos filmfesztiválokon (Karlovy Vary, Cottbus, Kalkutta) számos jelentős díjat nyert filmben, Maja egy mikro-hitel program segítségével mosodát nyit. A Szerdai gyerekben a mosógép a kitörés, az újrakezdés feltétele és szimbóluma.

Az alkotói szeretnének hozzájárulni mindazon “Maják” élethelyzetének javításához, akik valamelyik hazai állami nevelőintézetben kénytelenek élni, ezért egy rendhagyó, karitatív akciót szerveztek FLASHMOS néven.

 

A FLASHMOS keretében frekventált budapesti mozikban - Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Palace Mammut, Művész – helyeznek el ruhagyűjtő mosógépeket, amelyekbe bárki beledobhatja azokat a jó állapotban lévő, kimosott ruháit, melyeket a nevelőintézetek kamasz lakóinak szán. A FLASHMOS használt és új ruhákat is örömmel fogad.

Az akció indítása egy rendhagyó közösségi mosás lesz az Aréna Plaza, Cinema City veítőterem szintjén, november 30-án, hétfőn 14.30 órakor, ahol a Szerdai gyerek alkotói – Horváth Lili rendező, Vecsei Kinga, Thuróczy Szabolcs főszereplők, Nagy Ervin színművész - együtt mossák ki a már korábban felajánlott ruhákat.

A FLASHMOS akcióban összegyűjtött ruhákat a Szerdai gyerek alkotói a Máltai Szeretetszolgálat segítségével még karácsony előtt eljuttatja az erre a célra kijelölt intézetek lakóinak.